Automobili

Nedelja, 03.03.2013.

16:12

Consumer Reports oborio Mercedes GL

Američki magazin "Consumer Reports" koji od 1936. godine testira i upoređuje proizvode na tržištu SAD, testirao je novu generaciju Mercedesa GL. Veliki SUV nije prošao test naglog izbegavanja prepreke na putu.

Izvor: B92

Default images

Mercedes GL jedan je od najpopularnijih premijum SUV modela sa sedam sedišta na američkom tržištu. Ova kuća na točkovima nudi obilje prostora u kabini, luksuzan enterijer, brojne opcije na spisku dodatne opreme i veoma snažne motore.

Ipak, najnovija generacije GL-a nije se zablistala na testu koji je upravo sproveo magazin Consumer Reports. Pogledajte kako se GL ponašo tokom testa naglog izbegavanja prepreke.



Prema tvrdnjama magazina Consumer Reports, krivac je sistem stabilnosti vozila koji jednostavno ne može da iskontroliše masu od preko 2,5 tone pri nagloj promeni pravca.

Zaključak iz testa je da zbog loše podešenog sistema stabilnosti, prilikom nagle promene pravca, dolazi do blokiranja prednjeg točka zbog kojeg vozilo nije u stanju da efikasno izbegne prepreku.

Savet koji je Consumer Reports uputio Mercedesu je ponovno kalibrisanje sistema stabilnosti ili šta god drugo da je potrebno kako bi se poboljšale performanse ovog divnog terenca. Do tada, Mercedes GL neće dobiti preporuku magazina Consumer Reports.

Do trenutka objavljivanja ovog teksta Mercedes nije javno odgovorio na rezultate testa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: